Stelling 1 · 2141 SB Vijfhuizen · 023 56 60 140 · info@expohaarlemmermeer.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Omgeving

’s-Hertogenbosch is een stad waar mensen zich thuis voelen. Hertogenbosch is geliefd om zijn gezichtsbepalende cultuurhistorie, maar de afgelopen decennia (inter)nationaal meer en meer om zijn moderne, dynamische en bedrijvige karakter. Ontdek ‘s-Hertogenbosch

Hoofddorp bezit één museum, het Historisch Museum Haarlemmermeer. Dit museum bezit voorwerpen die te maken hebben met de drooglegging van de Haarlemmermeer. Het Historisch Museum is gevestigd in een deel van een oude boerderij: de Mentzhoeve. Deze hoeve is uit 1860 en lijkt op een Limburgse boerderij in die zin dat alle gebouwen rond een binnenplaats gebouwd zijn. De Mentzhoeve is de enige boerderij van dit type in de Haarlemmermeer. In de opstallen rond de Mentzhoeve is het Claus Partyhouse gevestigd.

Daarnaast loopt door Hoofddorp ook de Geniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 10 tot 15 kilometer rond het centrum van het Nederlandse Amsterdam. De stelling is 135 kilometer lang, bevat 42 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Deze stelling staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fort Hoofddorp bevindt zich op deze dijk.

Gemaal De Cruquius uit 1849 is één van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is ingepolderd. Het gemaal is daarna nooit gemoderniseerd en is in 1933 buiten werking gesteld. In 1934 werd er een museum in gevestigd. Het museum toont de strijd die Nederland door de eeuwen heen tegen het water voerde. De Cruquius is opgenomen in de Europese Industrieel Erfgoed-Route.

In Haarlem bevinden zich ook vele musea, waaronder het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Maar ook bioscopen en theaters zijn er in overvloed.

Verder zijn het strand van Zandvoort en de clubs van Bloemendaal goed te bereiken voor een heerlijk dagje aan zee.

HLMRMeer Onderneem ‘t
In HLMRMeer Onderneem ‘t staan de inwoners centraal. Haarlemmermeer verbindt en is dé plek om te ondernemen, zowel voor Wonen & Leven als voor Ondernemen & Werken en Toerisme & Vrije tijd. Samen met de inwoners geeft Haarlemmermeer de gemeente een herkenbaar, aantrekkelijk en enthousiasmerend gezicht!

 Bekijk de video over Haarlemmermeer

De mooiste tijd beleef je bij Expo Haarlemmermeer, onderdeel van Libéma